Ευ. Βενιζέλος: Πηγαίνω στον πραγματικό πόλεμο

«Ζητούμενα πολιτική και κοινωνική συναίνεση»
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011 16:07
UPD:18:23

Φεύγω από την Αμυνα για να πάω στον πραγματικό πόλεμο και έρχομαι εδώ στο όνομα του ελληνικού λαού γιατί αυτός είναι ο πραγματικός διαχειριστής της κρίσης, δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον απερχόμενο υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Όπως ανέφερε, μόνο με το λαό, μόνο με την κοινωνία, σε κλίμα συναίνεσης, μπορούμε να φέρουμε σε πέρας αυτή την ιστορική πρόκληση, διαβεβαιώνοντας πως «η χώρα πρέπει να σωθεί και θα σωθεί».

Παράδοση - παραλαβή στο Υπουργείο Οικονομικών

Παράδοση - παραλαβή στο Υπουργείο Οικονομικών

Επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση επιζητά τη συναίνεση, σημείωσε: «Ζητάμε την πολιτική συναίνεση όχι ως αυτοσκοπό αλλά για να ξαναβρούμε την κοινωνική συναίνεση».

«Σήμερα απευθύνουμε ξανά την πρόσκληση της συναίνεσης και της συνεργασίας, είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και σε διάλογο για να πετύχουμε τη συστράτευση» σημείωσε, τονίζοντας πως αυτό αφορά και τον κάθε πολίτη, τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως έχει το μυαλό του στον κάθε άνεργο προσωπικά, τον καθε συνταξιούχο που βλέπει να περικόπτεται η συνταξή του, το κάθε νοικοκυριό, τον καθε επιχειρηματία ... στην αγωνία και την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας και έστειλε το μήνυμα πως «είμαστε σταθεροί και συνεχίζουμε με δημιουργικότητα ώστε να μπορούμε να είμαστε και συναινετικοί αλλά και αποφασιστικοί».

Ο νέος υπουργός χαρακτήρισε τιμητική αλλά και προκλητική την πρόταση του Πρωθυπουργού και παραδέχθηκε πως πήρε τις αποφάσεις του με περίσκεψη, αλλά και με δισταγμούς. Εξήγησε όμως πως την αποδέχθηκε γιατί θεωρεί πως αυτό είναι το πατριωτικό του καθήκον.

Σε ό,τι αφορά τον προκάτοχό του, ανέφερε πως «σήκωσε τεράστιο βάρος» τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση, τονίζοντας πως όλοι αναγνωρίζουμε στον κ. Παπακωνσταντίνου «αυτό το έργο, την αφοσίωση, την ικανότητα, τη διάθεση ανάληψη κόστους και κινδύνου».

Γ. Παπακωνσταντίνου: Καλό κουράγιο

Στη δική του ομιλία ο κ. Παπακωνσταντίνου υπερασπίστηκε το έργο του στο υπουργείο, τονίζοντας πως βρεθήκαμε στο χείλος της χρεοκοπίας και καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια την οικονομία. Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις, όμως δήλωσε περήφανος για το έργο που έγινε τους τελευταίους 20 μήνες. Κλείνοντας, ευχήθηκε στον κ. Βενιζέλο «καλό κουράγιο», σε μια έμμεση αναφορά στην ευχή που είχε διατυπώσει προ καιρού ο Ολι Ρεν προς τον ελληνικό λαό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα