Intel Corp. : Μείωση των κερδών προβλέπουν οι αναλυτές

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2002 10:46

Τη μείωση των στόχων της για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, ενδέχεται να ανακοινώσει σήμερα η Intel Corp., καθώς παρατηρείται συρρίκνωση της ζήτησης για αγορά κομπιούτερ, αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές.

Ο Dan Niles, αναλυτής της Lehman Brothers Inc., αναφέρει ότι οι πωλήσεις της Intel προβλέπεται να κυμανθούν από 6,4 έως 6,7 δισ. δολ. και ο Doug Lee, αναλυτής της Banc of America Securities, πιστεύει ότι θα μειώσει την πρόβλεψή της για το τρίμηνο. Από την Investec Inc., o Eric Ross εκτιμά ότι οι πωλήσεις της εταιρείας θα διαμορφωθούν στα 6,5 δισ. δολ.

Τον Ιούλιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της θα κυμανθούν από 6,3 δισ. δολ. έως 6,9 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο.

Οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι οι πωλήσεις της θα είναι 6,6 δισ. δολ. και τα κέρδη της 13 σεντς ανά μετοχή. Ενα χρόνο πριν τα κέρδη της ήταν δύο σεντς ανά μετοχή, με πωλήσεις 6,55 δισ. δολ.

Οι μετοχές της Intel, που εδρεύει στην Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, έχασαν 41% της αξίας τους το περασμένο τρίμηνο, έναντι μείωσης 23% των μετοχών της ανταγωνίστριάς της Advanced Micro Devices Inc. και 28% των μετοχών της Philadelphia Semiconductor Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα