Δεν «βλέπει» κίνδυνο διπλής ύφεσης ο ΟΟΣΑ

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 16:08
UPD:16:31

Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Ανχελ Γκουρία απέδωσε την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας στις πολιτικές αναταραχές στη Μέση Ανατολική, στα προβλήματα χρέους ορισμένων ευρωπαϊκών οικονομιών, στις υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων, στον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία και στις εύθραυστες διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

Η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων, όπως η κρίση χρέους στην ευρωζώνη και η αδυναμία στην αμερικανική αγοράς κατοικίας, ωστόσο δεν βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο διπλής ύφεσης, εκτιμά ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ.

«Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει επιστροφή στην ύφεση», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ανχελ Γκουρία, γενικός διευθυντής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο κ. Γκουρία απέδωσε την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας στις πολιτικές αναταραχές στη Μέση Ανατολική, στα προβλήματα χρέους ορισμένων ευρωπαϊκών οικονομιών, στις υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων, στον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία και στις εύθραυστες διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

«Υπάρχει ανάκαμψη. Υπάρχουν θετικοί αριθμοί, (αν και) θα είναι ελαφρώς χαμηλότεροι απ' ό,τι αρχικά αναμενόταν», δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ σε συνέντευξη Τύπου στη Σεούλ.

Ο Γκουρία αναφέρθηκε όμως και στις συζητήσεις για το νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως χρειάζεται μια τεχνική προσέγγιση προκειμένου να διασφαλιστεί πως καλύπτονται επαρκώς όλες οι νομικές παράμετροι, καθώς και ισχυρή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

«Οι λύσεις είναι πάνω στο τραπέζι. Πιστεύω ότι είναι πολύ μεγάλο το διακύβευμα», τόνισε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα