ΔΝΤ: Υπό προϋποθέσεις η εκταμίευση της 5ης δόσης

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 17:40
UPD:18:09

Ο προσωρινός επικεφαλής του ΔΝΤ Τζον Λίπσκι ανέφερε πως για να εκταμιευθεί η δόση πρέπει το Ταμείο να είναι σίγουρο πως οι μεταρρυθμίσεις από ελληνικής πλευράς υλοποιούνται καθώς και πως θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα.

Διαβεβαιώσεις από την ευρωζώνη ότι θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα και ότι οι μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο ζητεί το ΔΝΤ για να αποδεσμεύσει την επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, σύμφωνα με δήλωση του Τζον Λίπσκι.

«Για να θεωρήσει επιτυχημένο το υφιστάμενο πρόγραμμα της Ελλάδας, και κατά συνέπεια να εγκρίνει την εκταμίευση της νέας δόσης, θα πρέπει το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ να αποφανθεί ότι το πρόγραμμα είναι σε καλό δρόμο και ότι χρηματοδοτείται», δήλωσε ο εκτελών χρέη γενικού διευθυντή του ΔΝΤ σε συνέντευξη Τύπου.

«Για να είναι σε καλό δρόμο [οι μεταρρυθμίσεις] θα πρέπει οι ελληνικές αρχές να έχουν καταλήξει σε ένα πακέτο μέτρων που (...) θα διασφαλίσει ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε καλό δρόμο», πρόσθεσε ο Λίπσκι έπειτα από συνομιλίες που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Θα ζητήσουμε διαβεβαιώσεις ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται και αυτό σημαίνει ότι θα ζητήσουμε από τους εταίρους μας στο Eurogroup να διαβεβαιώσουν ότι είναι διαθέσιμη επαρκής χρηματοδότηση», πρόσθεσε ο Λίπσκι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα