ΕΣΕΕ: Έκκληση στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για κοινωνική αλληλεγγύη

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011 13:10

Επιστολή, με την οποία απευθύνει έκκληση για «κοινωνική αλληλεγγύη», ώστε το κόστος των κινητοποιήσεων «να μην επιβληθεί σε εξίσου πληττόμενες εργασιακές κατηγορίες όπως οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, απέστειλε σήμερα στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ η ΕΣΕΕ.

Επιστολή, με την οποία απευθύνει έκκληση για «κοινωνική αλληλεγγύη», ώστε το κόστος των κινητοποιήσεων «να μην επιβληθεί σε εξίσου πληττόμενες εργασιακές κατηγορίες όπως οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, απέστειλε σήμερα στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Όπως επισημαίνει η ΕΣΕΕ, η απόφαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έχει προκαλέσει αναστάτωση σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σημειώνει επίσης ότι ο εμπορικός κόσμος κατανοεί την αγωνία των εργαζομένων στη ΔΕΗ για το μέλλον της επιχείρησης, ενώ υπενθυμίζει ότι και η ίδια η Συνομοσπονδία έχει καταθέσει τις θέσεις της σχετικά με «τα αμφίβολα οφέλη των αποκρατικοποιήσεων».

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η απόφασή σας για κινητοποιήσεις είναι δεδομένη, ελπίζουμε, όμως, ότι οι μορφές κινητοποιήσεων που θα επιλέξετε δεν θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο μια αγορά που παραπαίει», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Η ΕΣΕΕ ξεκαθαρίζει παράλληλα ότι «σέβεται απόλυτα το δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται και να απεργούν», προειδοποιεί ωστόσο ότι «σε νευραλγικούς τομείς, όπως αυτός της ενέργειας, τυχόν υπερβολές εν μέσω της κρίσιμης τουριστικής περιόδου είναι δυνατόν να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα».

Για το λόγο αυτό δηλώνει μάλιστα ότι επιθυμεί μία συνάντηση με εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ «η οποία θα καθοριστεί από κοινού το συντομότερο δυνατόν».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα