Φορτηγό πλοίο με λαθραία τσιγάρα νότια των Σπετσών

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011 13:30

Φορτηγό πλοίο με λαθραία τσιγάρα εντόπισε νότια των Σπετσών η Ελληνική Ακτοφυλακή (ΕΛ.ΑΚΤ.). Προηγήθηκε ο εντοπισμός δύο φορτηγών οχημάτων, ενός βαν, και ταινίας μεταφοράς, τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιόνης, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Ασφάλειας Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Στο πλαίσιο της ευρείας επιχείρησης του Λιμενικού Σώματος συνελήφθησαν επτά άτομα (3 Έλληνες και 4 αλλοδαποί) και κατασχέθηκε το ποσό των 50.600 ευρώ.

Για τον εντοπισμό του λαθρεμπορικού πλοίου κινητοποιήθηκαν πέντε πλωτά περιπολικά Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. όμορων λιμενικών Αρχών, πλωτό ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και δυο ελικόπτερα.

Μετά από έρευνα, εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα από το ελικόπτερο του Λ.Σ. ύποπτο πλοίο 3,5 ν.μ. νοτιοανατολικά της Σπετσοπούλας. Πρόκειται για το Φ/Γ «ΙΝΑ» σημαίας Κομόρες, το οποίο και ακινητοποιήθηκε, ενώ άμεσα επιβιβάσθηκαν λιμενικοί για τη διενέργεια ελέγχου.

Το εν λόγω πλοίο, με πλήρωμα αλλοδαπούς, μετέφερε, σύμφωνα με τη φορτωτική, 3.000 κούτες τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, στοιχείο το οποίο ελέγχεται.

Πλοίο οδηγείται σε ασφαλές λιμάνι για τη διενέργεια περαιτέρω προανακριτικών διαδικασιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα