Στη συγκέντρωση ασφαλούς νερού για της κοινότητες της Γκάνας προχώρησε ο Giorgio Armani σε συνεργασία με την οργάνωση Διεθνής Πράσινος Σταυρός (Green Cross International).
Συγκεκριμένα, από την 1η μέχρι την 31η Μαρτίου αξιοποιώντας το Acqua di Gio και το Acqua di Gioia, δύο αρώματα που σχετίζονται με το νερό, ο Giorgio Armani συνέβαλε στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου υποστήριξης αυτής της πρωτοβουλίας, με ιδιαίτερη εστίαση στο Διαδίκτυο, μέσω της χρήσης μιας εφαρμογής στο Facebook.
Από την πώληση κάθε μπουκαλιού αρώματος, διατέθηκαν 100 λίτρα ασφαλούς νερού.
Επιπλέον, ένας μοναδικός κωδικός σε κάθε κουτί έδινε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να διπλασιάσουν τη δωρεά τους, δημιουργώντας τη δική τους κοινότητα Acqua for Life στη σελίδα των φίλων του Acqua for Life στο Facebook. Στη συνέχεια, κάθε νέο μέλος της κοινότητάς τους οδηγούσε σε μια νέα δωρεά 10 λίτρων νερού, ενώ κάθε «like» ή/και «comment» των μελών της κοινότητας οδηγούσε αντίστοιχα στη δωρεά 1 λίτρου νερού. Τα μέλη έλαβαν ένα ψηφιακό προωθητικό κιτ, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η επιτυχία της πρωτοβουλίας.
Τελικά συγκεντρώθηκαν συνολικά 43.314.986 λίτρα ασφαλούς νερού.
3.003.786 λίτρα συγκεντρώθηκαν μέσω της πρόκλησης στο Διαδίκτυο
Δημιουργήθηκαν 5.331 κοινότητες στο Facebook
19.092 καταχωρήσεις (posts)
408.756 comments
2.303.568 likes
Έτσι, περίπου 27.000 άνθρωποι συνολικά που ζουν σε 16 κοινότητες της Γκάνας θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό. Από αυτούς τους 27.000 ανθρώπους, περίπου 3.500 είναι παιδιά που θα απολαμβάνουν το νερό στο σχολικό τους περιβάλλον, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να τους προσφέρουμε ασφαλές νερό όλη την ημέρα. Από τις εγκαταστάσεις αυτές θα επωφεληθούν επίσης 200 καθηγητές, οι οποίοι θα αξιοποιήσουν τον πρόσθετο εκπαιδευτικό χρόνο που θα εξασφαλιστεί και την αύξηση των παρουσιών στο σχολείο.
Τέλος, αφού ολοκληρωθεί η υλοποίηση του προγράμματος, περίπου 110 μέλη κοινοτήτων – κυρίως γυναίκες, οικοδόμοι και μηχανικοί – θα εκπαιδευτούν στη συντήρηση και την αναβάθμιση των συστημάτων, διασφαλίζοντας έτσι τη βέλτιστη και βιώσιμη αξιοποίησή τους.