Σημαντικές απώλειες στις διεθνείς αγορές

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2002 17:20

ΜΕΓΑΛΗ πτώση σημειώνουν αυτή την ώρα οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και για τις προοπτικές κερδοφορίας των εταιρειών.

Τα περισσότερα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα –τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη- καταδεικνύουν ότι η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε περίοδο επιβράδυνσης, ενώ πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στα πρόθυρα νέας ύφεσης.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν οι εύλογες ανησυχίες για τις συνέπειες ενδεχόμενης αμερικανικής επίθεσης κατά του Ιράκ, καθώς και οι φόβοι για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις εν όψει τη συμπλήρωσης ενός έτους από την 11η Σεπτεμβρίου.

Στις 17:15 (ώρα Ελλάδος), ο Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 8.221 μονάδες μειωμένος κατά 2,42% και ο Nasdaq στις 1.254 μονάδες με απώλειες 2,90%.

Την ίδια ώρα, στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, οι περισσότεροι δείκτες σημείωναν πτώση άνω του 2%, ενώ ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη έχανε 3,26%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα