Στην Inform Λύκος το 100% της Austria Card

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 10:06

Στην εξαγορά επιπλέον ποσοστού 15% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της εταιρείας Austria Card, από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστρίας, προχώρησε η Inform Π. Λύκος Α.Ε.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια συμφωνίας εξάσκησης δικαιώματος αγοράς και πώλησης, που είχε καταρτισθεί κατά την εξαγορά του 85% του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω εταιρείας το 2007. Μετά τη συναλλαγή αυτή, η Inform Λύκος κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Austria Card.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αποτίμηση της εταιρείας διενεργήθηκε από την KPMG, η οποία είχε διορισθεί από τα δύο μέρη. Η αξία της εταιρείας αποτιμήθηκε στα ίδια επίπεδα που είχε αποτιμηθεί κατά την εξαγορά του 85% το 2007. Το τίμημα για την απόκτηση του 15% ανήλθε στα 9.615.000 ευρώ.

Μετά την ανωτέρω συναλλαγή, η Inform Λύκος κατέχει πλέον το 100% της θυγατρικής της Austria Card και θα συνεχίσει να διευρύνει τη γεωγραφική της κάλυψη και να ισχυροποιεί την θέση της στην αναπτυσσόμενη αγορά της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με έμφαση στην τεχνολογία αιχμής των Έξυπνων Καρτών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΥΚ



Σχολιασμένα