Συνάντηση Βενιζέλου - Σόιμπλε στις αρχές Ιουλίου

Στο Βερολίνο
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 12:04
UPD:12:21
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανακοίνωσε πως θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στις αρχές του επόμενου μήνα, στο Βερολίνο.

«Έχουμε συμφωνήσει με τον Σόιμπλε να συναντηθούμε στο Βερολίνο για να συζητήσουμε το αναπτυξιακό ζήτημα», δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος στη διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το μεσοπρόθεσμο σχέδιο.

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται η δημοσιοποίηση του εφαρμοστικού νόμου προτού αυτός κατατεθεί στην Βουλή τη Δευτέρα, ώστε η ψήφισή του σε συνδυασμό με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο να έχει ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, ο εφαρμοστικός νόμος θα περιέχει ρύθμιση για το νέο ταμείο που θα συσταθεί για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με στόχο την άντληση 50 δισ. ευρώ έως το 2015.

«Το πρώτο κεφάλαιο του εφαρμοστικού νόμου περιλαμβάνει το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας που θα αποτελείται από 5μελές (διοικητικό) συμβούλιο και θα ενημερώνει διαρκώς την Βουλή», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος στην Βουλή.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι εταίροι θα έχουν δύο παρατηρητές στο συμβούλιο, χωρίς δικαίωμα ψήφου, που θα μεταφέρουν τεχνογνωσία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα