Κέρδη 0,9% κατέγραψε ο Nikkei

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 12:43

Σημαντική άνοδο της τάξης του 0,9% κατέγραψε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος ανήλθε στις 9.678,71 μονάδες -στα υψηλότερα, δηλαδή, επίπεδα τριών εβδομάδων.

Σημαντική άνοδο της τάξης του 0,9% κατέγραψε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος ανήλθε στις 9.678,71 μονάδες -στα υψηλότερα, δηλαδή, επίπεδα τριών εβδομάδων. Στις 833,20 μονάδες έκλεισε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος ενισχύθηκε επίσης κατά 0,9%.

Θετική επίδραση είχε στο ιαπωνικό χρηματιστήριο η είδηση ότι συμφωνήθηκε πενταετές πρόγραμμα λιτότητας για την Ελλάδα, καθώς και η υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου που μετρίασε τις ανησυχίες σχετικά με την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώθηκε στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, σύμφωνα τους παράγοντες της αγορές, οι οποίοι παρατηρούν νέες ενδείξεις λήψης θέσεων αγοράς παρά το γεγονός ότι αρκετοί αμφισβητούν ότι ο Nikkei θα ξεπεράσει τις 9.800 μονάδες στο προσεχές διάστημα.

«Υπάρχει μια αίσθηση ότι έχει αρχίσει να εξασθενεί η επίδραση των αρνητικών παραγόντων που έχουν παρασύρει σε πτώση τα παγκόσμια χρηματιστήρια. Ίσως χρειαστεί κάποιος καιρός για να σημειώσουν βελτίωση τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία αλλά πιστεύω ότι τα χειρότερα έχουν περάσει για την αγορά», σχολιάζει στο Reuters ο Χισάσι Κουρόντα, γενικός διευθυντής της Meiji Yasuda Asset Management.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα