Κ. Μίχαλος: «Τσουνάμι» νέων φορολογικών βαρών το Μεσοπρόθεσμο

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 13:00

Για «τσουνάμι» νέων φόρων που θα «πνίξει» τη χώρα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Για «τσουνάμι» νέων φόρων που θα «πνίξει» τη χώρα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος, σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

«Ο νέος υπουργός Οικονομικών, με τη ρητορική του ικανότητα, επιχείρησε, χθες, να δημιουργήσει μια μαγική εικόνα για τα δυσβάστακτα μέτρα που επέβαλε και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια την αγορά σε βαθύτερη ύφεση και την κοινωνία στην απόλυτη φτώχεια, αλλά με ρητορισμούς και μεγαλοστομίες τα προβλήματα δεν λύνονται», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Τόνισε επίσης ότι ο βερμπαλισμός δεν μπορεί να δώσει λύσεις, προσθέτοντας ότι με τις χθεσινές ανακοινώσεις «επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι ότι η νέα κυβέρνηση αποτελεί αναπαλαίωση της προηγούμενης και σε καμία περίπτωση, όπως διαφάνηκε, δεν έχει σκοπό να αλλάξει το εκρηκτικό μίγμα πολιτικής που εφαρμόζει εδώ και 20 μήνες».

Ο κ. Μίχαλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο νέος ΥΠΟΙΚ έχει έρθει με ακόμη πιο εχθρικές διαθέσεις για τους μικρομεσαίους, από τον προκάτοχο του, καθώς «επιβάλλει στις παραπαίουσες μμε κεφαλικό φόρο 300 ευρώ ετησίως, πέραν της βαρύτατης φορολογίας που ήδη καταβάλλουν, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνει κατακόρυφα τα λειτουργικά τους κόστη με την αύξηση των ειδικών φόρων στα καύσιμα».

Δηλώνει επίσης βέβαιος ότι ο στόχος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για δημοσιονομική εξυγίανση, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να επιτευχθεί, αφού, όπως εξηγεί, «το μόνο αποτέλεσμα που θα επιφέρει το τσουνάμι των νέων φορολογικών βαρών, στην περίοδο αυτή της παρατεταμένης και οξείας ύφεσης, είναι τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και κατά συνέπεια η δραματική αύξηση απώλειας φορολογικών εσόδων».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου απευθύνει τέλος έκκληση στην κυβέρνηση και γενικότερα στις πολιτικές δυνάμεις να αποτρέψουν, έστω και την τελευταία στιγμή «την οριστική καταστροφή». Διαφορετικά καταλήγει, θα πρέπει να γίνει μια νέα αρχή και η προσφυγή στις κάλπες είναι μονόδρομος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα