Kleemann: Εγκαινιάζει πύργο δοκιμών ανελκυστήρων στο Κιλκίς

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 14:33

Τον πρώτο πύργο δοκιμών ανελκυστήρων στην Ελλάδα και τον τέταρτο μεγαλύτερο ιδιωτικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο εγκαινιάζει σήμερα στο Κιλκίς η εισηγμένη Kleemann.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο πύργος προσφέρει τη δυνατότητα δοκιμών σε ανελκυστήρες με μεγάλες ταχύτητες, σε πρώτη φάση έως 6 μέτρα/δευτερόλεπτο.

Διαθέτοντας 18 ορόφους και πέντε φρεάτια δοκιμών, ο πύργος έχει ύψος 61 μέτρων. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2008 και ολοκληρώθηκε το 2010, ενώ η επένδυσή του ξεπέρασε τα 5 εκατ. ευρώ.

Δεδομένου ότι οι εν λόγω ανελκυστήρες εξυπηρετούν ουρανοξύστες έως και 100 ορόφων (300 μέτρων ύψους), με την επένδυση αυτή η διοίκηση της Kleemann έχει στόχο να καλύψει τις ανάγκες των μεγάλων αγορών των ΗΠΑ, της Μέσης και της Απω Ανατολής.

Στο μεταξύ, τη δημιουργία παραγωγικής βάσης και στην Κίνα δρομολογεί η διοίκηση της Kleemann, μέσω της θυγατρικής της Hong Kong Elevator Systems Limited. Με την επένδυση αυτή, ύψους 2 εκατ. ευρώ, ο όμιλος στοχεύει να διεισδύσει στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας και Ωκεανίας.

Η εταιρεία εκτιμά ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της εν λόγω αγοράς είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς ήδη - λόγω της οικονομικής της ανάπτυξης και της αστυφιλίας που σημειώνεται - δημιουργεί το 50% της παγκόσμιας ζήτησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα