Intel Corp. : Αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για το γ' τρίμηνο

Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2002 08:02

Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής computer chip, Intel Corp., μείωσε κατά 200 εκατ. δολ. την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου, καθώς η ζήτηση για μικροεπεξεργαστές μειώθηκε.

Οι πωλήσεις θα κυμανθούν από 6,3 έως 6,7 δισ. δολ., δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Paul Otellini. Η Intel τον Ιούλιο προέβλεπε ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν από 6,3 έως 6,9 δισ. δολ. Το τρίτο τρίμηνο του 2001, ο κύκλος εργασιών της είχε διαμορφωθεί στα 6,55 δισ. δολ. και τα καθαρά της κέρδη, δύο σεντς ανά μετοχή. Η εταιρεία δεν έκανε προβλέψεις για τα ακριβή της κέρδη.

Η μετοχή της κέρδιζε ποσοστό 4,2%, τη στιγμή που οι επενδυτές περίμεναν να προχωρήσει στη μείωση των εκτιμήσεών της, λόγω των χαμηλότερων αγορών κομπιούτερ από τους μαθητές που επιστρέφουν στο σχολείο. Οι πωλήσεις των επεξεργαστών βρίσκονται πολύλ χαμηλά από τα φυσιολογικά επίπεδα φέτος, συμπλήρωσε ο Otellini.

Οι μετοχές της Intel κέρδισαν 71 σεντς φθάνοντας στα 15,82 δολ. στις 6:26' μ.μ. στη Ν. Υόρκη, μετά την ανακοίνωση αυτή. Είχαν απωλέσει ένα δολάριο ή 6,2%, φθάνοντ;ς στα 15,11 δολ. η μία, στο Nasdaq.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα