Πτώση 1% στο Τόκιο εν αναμονή του μεσοπρόθεσμου

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011 12:42

Πτώση μίας ποσοστιαίας μονάδας σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, υποχωρώντας στις 9.578,31 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,9% κλείνοντας στις 825,64 μονάδες.

Σημαντικό ρόλο στις πτωτικές τάσεις που επικράτησαν στο ιαπωνικό χρηματιστήριο διαδραματίζει η αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με την κρίση χρέους στην Ελλάδα, ιδιαίτερα εν αναμονή της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στο ελληνικό κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν, επίσης, οι μετοχές των τραπεζών, καθώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες έκαναν βουτιά εξαιτίας των ανησυχιών για τις ζημιές που θα καταγράψουν σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα και τα αυξανόμενα επιτόκια στις αναδυόμενες χώρες συνεχίζουν να εμπνέουν ανησυχία και να επηρεάζουν αρνητικά το κλίμα στις αγορές», σχολιάζει στο Reuters ο Μάτια Τσιανκαλεόνι, διευθυντής του τμήματος μετοχών στη Citigroup.

«Βαρύ θα είναι το κλίμα και αυτή την εβδομάδα λόγω των μακροοικονομικών στοιχείων που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αυτή την εβδομάδα», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα