Σε έγκριση του Μεσοπρόθεσμου προσβλέπει το Βερολίνο

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011 15:31

Στην έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από το ελληνικό Κοινοβούλιο προσβλέπει το Βερολίνο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Γεργκ Ασμουσεν.

«Εκκινούμε από την αρχή ότι τα μέτρα (λιτότητας) θα εγκριθούν αυτήν την εβδομάδα, αυτή είναι η υπόθεση με βάση την οποία εργαζόμαστε», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις 3 Ιουλίου «μπορεί να αποφασισθεί η βοήθεια προς την Ελλάδα, με την ευκαιρία της συνόδου του Eurogroup».

Πρόσθεσε, ωστόσο, όπως έχει ήδη πράξει ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι πρέπει να υπάρξει προετοιμασία για την περίπτωση απόρριψης του προγράμματος λιτότητας, γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο την αποδέσμευση νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας και θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα στην χρεοκοπία. «Δεν είναι το σχέδιο Α, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», σημείωσε ο Γερμανός υφυπουργός.

Οσον αφορά στη συμμετοχή των τραπεζών στη χορήγηση νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, υπό μορφή οικειοθελούς επέκτασης των πιστώσεων, ο Γεργκ Ασμουσεν δήλωσε ότι θέλει να εξασφαλίσει «αξιόπιστες και αριθμητικά προσδιορισμένες» δεσμεύσεις εκ μέρους των γερμανικών ιδρυμάτων.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι μέσω της συμμετοχής των τραπεζών και των ιδιωτών επενδυτών στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και της ελάφρυνσης του βάρους επί των φορολογουμένων, θα αμβλυνθεί η αρνητική στάση της γερμανικής κοινής γνώμης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα