Ακερμαν: Χρειάζεται πολλή δουλειά για να υπάρξει συμφωνία με ιδιώτες

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011 16:23
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Μπορεί η γαλλική πλευρά να έχει προτείνει μία λύση για την εθελοντική μετακύλιση του ελληνικού χρέους, ωστόσο υπάρχουν και άλλες προτάσεις, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank και εκτίμησε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα για να καταλήξουν κάπου οι συζητήσεις.

«Xρειάζεται πολλή δουλειά. Πρέπει να μπουν στη βάρκα όλοι οι επενδυτές», είπε ο Γιόζεφ Ακερμαν, που ηγείται και της διεθνούς ένωσης τραπεζών IIF (International Institute of Finance).

Πιθανή επιμήκυνση του ελληνικού χρέους δεν πρέπει να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στις αποτιμήσεις των χαρτοφυλακίων των τραπεζών, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον γερμανό τραπεζίτη, μια περικοπή του ελληνικού χρέους στα γρήγορα δεν αποτελεί λύση. Όποιος τη ζητά, είπε, δεν καταλαβαίνει ότι θα ακολουθούσαν και άλλες οικονομίες. «Τότε θα φωνάξουν και οι άλλες χώρες: "κι εγώ" - θα δημιουργηθούν λάθος κίνητρα».

Ο Γιόζεφ Ακερμαν προειδοποίησε επίσης ότι υπάρχει αβεβαιότητα στην αγορά γύρω από το ύψος των ζημιών που θα προκαλούσε μια χρεοκοπία της Ελλάδας με ενεργοποίηση των CDS. Εάν μεταδοθεί δε η κρίση της Ελλάδας και σε άλλες χώρες, οι επιπτώσεις ενδέχεται να είναι μεγαλύτερες και από την κατάρρευση της Lehman Brothers, ανέφερε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα