Ιταλία : Μειώθηκε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης τον Αύγουστο

Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2002 10:08

Στα χαμηλότερα επίπεδα, χρονικού διαστήματος έξι μηνών, διατηρήθηκε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ιταλία, σημάδι, ότι, οι κατασκευαστές δεν περιμένουν πως η οικονομία της Ευρώπης δεν πρόκειται να αναδυθεί σύντομα, από τα χαμηλά επίπεδα στα οποία βρίσκεται σήμερα.

Ο δείκτης ο οποίος βασίζεται σε έρευνα με δείγμα 4.000 στελεχών εταιρειών και καταρτίζεται από το Ινστιτούτο Isae, έπεσε στο 93,2. Το Ινστιτούτο, αναθεώρησε επίσης προς τα κάτω, τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του Ιουλίου, στο 93,2. Το Isae, που εδρεύει στη Ρώμη, ερευνά τις ιταλικές εταιρείες εξόρυξης και τις βιομηχανίες κατά τη διάρκεια του πρώτου ημίσεως κάθε μήνα, θέτοντας ερωτήσεις για την παραγωγή, τις παραγγελίες, τα αποθέματα, τις τιμές και τις θέσεις εργασίας.

«Η εικόνα της ιταλικής οικονομίας, δεν είναι καλή», ανέφερε ο Alberto Vacchi, Chief Executive Officer (CEO) της μεγαλύτερης εταιρείας προϊόντων συσκευασίας στον κόσμο, για τις φαρμακοβιομηχανίες και τις εταιρείες παραγωγής τσαγιού, συμπληρώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), θα πρέπει να προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων.

Στη Γερμανία, την πιο μεγάλη οικονομία της Ευρώπης, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης υποχώρησε τον Αύγουστο και η ανεργία αυξήθηκε, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα της τριετίας, ανακοίνωσε χθες η Bundesbank. H χαμηλή ανάπτυξη, αυξάνει τις πιθανότητες, ώστε η ΕΚΤ να προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων δανεισμού, τα οποία βρίσκονται εδώ και 10 μήνες στο 3,25%.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, θα συνεδριάσει στις 12 Σεπτεμβρίου για το θέμα των επιτοκίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα