Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 09:52

Τα πρωτοσέλιδα θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι τα ακόλουθα:

* ΕΞΠΡΕΣ: "Στα 300 ευρώ για το 2011 το τέλος επιτηδεύματος": Η εφημερίδα γράφει ότι "ο καθορισμός του τέλους επιτηδεύματος στα 300 ευρώ για εφέτος και στα 400 -500 ευρώ από του χρόνου, αποτελεί τη βασικότερη διευκρίνιση του εκτελεστικού νόμου του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής προσαρμογής, που κατατέθηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή".

* Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Προς συμφωνία για το χρέος. Επιμήκυνση έως 30 χρόνια για τα ομόλογα": Η εφημερίδα αναφέρει ότι "θετικό ήταν το κλίμα που κυριάρχησε στις χθεσινές συνομιλίες που είχαν στη Ρώμη κορυφαία στελέχη μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών με αντικείμενο το rollover του ελληνικού χρέους. Το σχέδιο που εκπόνησαν οι Γάλλοι δείχνει να έχει και τη γερμανική συναίνεση".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Κοντά σε deal για το χρέος": Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "σχέδιο γαλλικής πατρότητας με "αρχιτέκτονα" την BNP PARIBAS και με πολιτική σφραγίδα Σαρκοζί ανοίγει το δρόμο για το μεγάλο deal μετακύλισης (rollover) μέρους του ελληνικού χρέους-μία μετακύλιση, που σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, θα έχει 30ετή διάρκεια και θα αφορά τα κρατικά ομόλογα που λήγουν έως το 2014".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σχέδιο Βήτα" αν ακυρώσει το Μεσοπρόθεσμο η Βουλή": Η εφημερίδα τονίζει "σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη νέα στήριξη της Ελλάδας, με το βλέμμα των ευρωπαϊκών αρχών αλλά και των αγορών να είναι στραμμένο στην ελληνική Βουλή περιμένοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα