Συνεργασία ΣΕΒΕ-ΟΤΕ για τα προβλήματα επικοινωνίας των επιχειρήσεων στα Βαλκάνια

Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2002 11:14

Κοινή ομάδα εργασίας πρόκειται να δημιουργήσουν ο ΟΤΕ και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), όπως αποφασίσθηκε κατά τη συνάντηση του προέδρου του Οργανισμού, Αντώνη Αντωνακόπουλου, με τις διοικήσεις των οικονομικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Με βάση την εν λόγω συμφωνία, ο ΟΤΕ πρόκειται να διερευνήσει τις τεχνικές δυνατότητες, ώστε να δώσει λύση στα προβλήματα επικοινωνίας που αντιμετωπίζει ένας πολύ μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδος που έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά στις βαλκανικές χώρες, με την αξιοποίηση δορυφορικού συστήματος.

Ο ΣΕΒΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, έθεσε στη συνάντηση αυτή το θέμα των προβλημάτων επικοινωνίας των εξαγωγικών βορειοελλαδικών επιχειρήσεων με τους συνεργάτες ή τα γραφεία τους, στις βαλκανικές χώρες, εξαιτίας των προβλημάτων αξιοπιστίας των τηλεπικοινωνιακών δικτύων των χωρών αυτών και της συμβατότητάς τους με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά.

Στην ίδια συνάντηση ο ΣΕΒΕ έθεσε επίσης το θέμα του κόστους νέων συνδέσεων, της τεχνολογίας dsl, γιατί, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα αρχικά -τουλάχιστον- τιμολόγια που δημοσιεύθηκαν είναι πολύ ακριβά ειδικά μάλιστα, εάν συγκριθούν με αντίστοιχες υπηρεσίες σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, ο ΣΕΒΕ ζήτησε:

-να ενισχυθούν οι υποδομές του ΟΤΕ ώστε να υπάρχει χαμηλό κόστος για τις επιχειρήσεις που θα εφαρμόσουν την τηλεργασία

-να υπάρξει μεγαλύτερη αποκέντρωση και μεταφορά αρμοδιοτήτων του ΟΤΕ προς τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικότερα οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής.

-να δημιουργηθεί, από κοινού με τον ΣΕΒΕ, ομάδα εργασίας για τη διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης, από τη μεριά του ΟΤΕ, εξειδικευμένων υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου και γενικά υπηρεσιών στήριξης του διεθνούς εμπορίου, σύμφωνα με τις ανάγκες των εξαγωγικών επιχειρήσεων



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα