Coca Cola 3E: Υποβαθμίζει σε «accumulate» η Merit

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 16:31

Σε ACCUMULATE από HOLD υποβάθμισε η Merit ΑΧΕΠΕΥ τη σύσταση για τη μετοχή της Coca Cola 3E, μειώνοντας παράλληλα και την τιμή-στόχο σε 20,50 ευρώ από 21,00 ευρώ.

«Ο όμιλος της Coca Cola 3Ε με παρουσία σε 28 χώρες είναι ελάχιστα εξαρτημένος από την κατάσταση της εγχώριας οικονομίας και μπορεί να αποτελέσει μια ασφαλή αμυντική επιλογή για τους επενδυτές», αναφέρει σε έκθεσή της η χρηματιστηριακή.

Όπως σημειώνει, «η ύφεση σε πολλές χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Coca Cola 3E έχει επηρεάσει την κατανάλωση αναψυκτικών και αυτό αντικατοπτρίζεται στην πτώση του όγκου πωλήσεων στις ανεπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες αγορές στο τρίμηνο που μας πέρασε».

Στην Ελλάδα η εταιρεία έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια διατήρησης του μεριδίου αγοράς, με απώλειες όμως όσον αφορά τα περιθώρια κέρδους.

«Στο σύνολο του ομίλου βλέπουμε μεγαλύτερη δυνατότητα στις αναδυόμενες αγορές και για το 2011 όπου υπάρχουν περιοχές που τα προϊόντα της Coca Cola δεν έχουν ακόμα μεγάλη διείσδυση. Μεγαλύτερη ανάπτυξη στις πωλήσεις για το τρέχον έτος αναμένουμε σε Ρωσία, Ουκρανία, Νιγηρία, Ελβετία, Τσεχία, Σλοβακία και Βαλτικές χώρες», καταλήγει η Merit.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα