ΔΕΗ: Δύο προσφορές για τη νέα λιγνιτική μονάδα στην Πτολεμαΐδα

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 20:39

Δύο προσφορές υπεβλήθησαν και αποσφραγίσθηκαν στη ΔΕΗ για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, προϋπολογισμού 1,32 δισ. ευρώ και ισχύος 550 - 660 μεγαβάτ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, οι προσφορές έχουν ως εξής:

1. Προσφορά της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Η προσφορά αφορά σε μικτή ισχύ 660,0 MW.

Ο υποπρομηθευτής του Ατμολέβητα και του Συστήματος Αποθείωσης καυσαερίων είναι η εταιρεία Hitachi Power Europe GmbH, ο υποπρομηθευτής του Ατμοστροβίλου και της Γεννήτριας είναι η εταιρεία Hitachi Ltd Ιαπωνίας και ο υποπρομηθευτής των Ηλεκτροστατικών Φίλτρων η εταιρεία Hamon Environmental GmbH .

2. Προσφορά του Ομίλου Εταιρειών Alstom Power System S.A., Alstom Power Systems GmbH, Alstom Hellas Α.E., METKA A.E. και DAMCΟ Energy Α.Ε. με επικεφαλής την Alstom Power System S.A. Η προσφορά αφορά σε μικτή ισχύ 598,9 MW.

Ο κατασκευαστής του Ατμολέβητα είναι η εταιρεία Alstom Power Systems GmbH, ο υποπρομηθευτής του Ατμοστροβίλου και της Γεννήτριας η εταιρεία Alstom Power Steam Turbines, ο υποπρομηθευτής των Ηλεκτροστατικών Φίλτρων η Εταιρεία Alstom Power India και ο υποπρομηθευτής του Συστήματος Αποθείωσης Καυσαερίων είναι η εταιρεία Alstom Power Italia.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης της Επιχείρησης.

Η νέα μονάδα θα έχει δυνατότητα τηλεθέρμανσης της περιοχής ενώ θα τηρεί τους πλέον αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους για τις εκπομπές ρύπων που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, δηλαδή :

- Εκπομπές οξειδίων του αζώτου NOx < 200 mg/Nm3

- Εκπομπές Σωματιδίων < 10 mg/Nm3

- Εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα CO2 < 150 mg/Nm3



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα