Γ. Προβόπουλος: «Αυτοκτονία» η καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 10:27

Πιθανή καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την ελληνική Βουλή θα είναι αυτοκτονία, δήλωσε στους Financial Times ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, τη στιγμή που κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων λιτότητας.

Πιθανή καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την ελληνική Βουλή θα είναι αυτοκτονία, δήλωσε στους Financial Times ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιώργος Προβόπουλος.

Η προειδοποίησή του έρχεται τη στιγμή που συζητείται στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο, με στόχο να ψηφιστεί εντός της ημέρας, και καθώς κλιμακώνοντας οι αντιδράσεις των πολιτών κατά των νέων μέτρων λιτότητας που προβλέπει το πρόγραμμα.

Μιλώντας στους FT, ο διοικητής της ΤτΕ εξέφρασε την ανησυχία του ότι η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα έχει υποβαθμιστεί από πολλούς πολιτικούς τους τελευταίους 18 μήνες.

«Ποτέ δεν είχαμε έναν δημόσιο διάλογο στη χώρα αυτή για το τι πήγε στραβά. Στην Πορτογαλία, η νέα κυβέρνηση βγήκε και είπε ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα. Εμείς εδώ δεν είχαμε τέτοιου είδους συζήτηση», τόνισε ο κ. Προβόπουλος.

Αν η Βουλή καταψηφίσει το πακέτο, αυτό θα είναι έγκλημα, η χώρα θα ψηφίσει τη αυτοκτονία της, ανέφερε χαρακτηριστικά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα