Η Moody's αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της EFG Eurobank

Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2002 15:17
UPD:16:46

Την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της EFG Eurobank Ergasias ανακοίνωσε σήμερα η Moody's Investor Service. Συγκεκριμένα, η Moody's αναβάθμισε τις προοπτικές (οutlook) για την πιστοληπτική ικανότητα της τράπεζας από ''σταθερή'' σε ''θετική''.

Σύμφωνα με την Moody's, η αξιολόγηση αυτή αντανακλά την θετική δυναμική της EFG Eurobank Ergasias στην ελληνική αγορά, με αναπτυσσόμενη παρουσία σε τομείς τραπεζικών εργασιών που έχουν σημαντικές προοπτικές και περιθώρια ανάπτυξης και κερδοφορίας. Μέσω της επιτάχυνσης της οργανικής της κερδοφορίας και με την πραγματοποίηση μιας σειράς εξαγορών και συγχωνεύσεων, όπως επισημαίνεται, η EFG Eurobank Ergasias είναι σήμερα η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα και η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα με βάση το συνολικό ενεργητικό.

Oπως αναφέρει μεταξύ άλλων η Moody's, η EFG Eurobank Ergasias επωφελείται από την ηγετική της θέση στους τομείς της καταναλωτικής και στεγαστικής πίστης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του διαχείρισης κεφαλαίων (asset management), τομείς που βρίσκονται σε φάση υψηλής ανάπτυξης στην Ελλάδα. Το δίκτυο της τράπεζας ενισχύθηκε περαιτέρω από την εξαγορά της Telesis Investment Bank, ενός μικρού τραπεζικού παίκτη εξειδικευμένου στην επενδυτική τραπεζική.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα