Merit: Παραμένει ισχυρή η στήριξη των 1.200 μονάδων

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 16:54
UPD:16:55

Ισχυρή παραμένει προς το παρόν η στήριξη των 1.200 μονάδων, αφού λύθηκε το θέμα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, αναφέρει στο σχόλιό της η Merit, σημειώνει ωστόσο ότι η διατήρηση του ανοδικού momentum θα εξαρτηθεί από το αν θα προχωρήσει χωρίς εμπόδια το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.

Αν ο Γενικός Δείκτης διατηρηθεί πάνω από τις 1.280 μονάδες, αναφέρει η χρηματιστηριακή, επόμενη σημαντική αντίσταση είναι οι 1.340 μονάδες, ενώ αρκετά σημαντική ένδειξη διατήρησης της ανόδου είναι η επίτευξη τριών συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων, κάτι που έχει να συμβεί από τα μέσα Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 1,7% την προηγούμενη εβδομάδα κυρίως λόγω έντονων ανησυχιών για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Εν τω μεταξύ, οι Ευρωπαίοι εταίροι ψάχνουν τη χρυσή τομή μεταξύ ενός αποτελεσματικού σχεδίου για την Ελλάδα και της εθελοντικής συμμετοχής μεγάλου μέρους πιστωτών χωρίς να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα πιστωτικό γεγονός.

Την ερχόμενη Κυριακή στο έκτακτο Eurogroup πιθανότατα θα ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις αρκετών Ευρωπαίων εταίρων. Προς το παρόν αρκετά μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού φέρονται έτοιμα να συμφωνήσουν στη διακράτηση των ελληνικών ομολόγων. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες που κατέχουν ένα σημαντικό ποσοστό ελληνικών ομολόγων. Στα πλαίσια αυτά, οι ελληνικές τράπεζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα ύψους 20-25 δισ. ευρώ με λήξη ως το 2014 παρακολουθούν με αγωνία τα τεκταινόμενα, σημειώνει η Merit.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα