Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011 08:45

Τα πρωτοσέλιδα θέματα των εφημερίδων του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι τα ακόλουθα:

* ΕΞΠΡΕΣ: "Μεσοπρόθεσμη «ασπίδα» στην ελληνική οικονομία": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με τη χθεσινή απόφαση της Βουλής εκτονώνεται η πολιτική αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών και η Ελλάδα μπορεί πλέον να επιτύχει τη «θωράκισή» της έως και το 2014 απέναντι στις αγορές".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μεσοπρόθεσμη ανάσα. Στοίχημα τώρα η εφαρμογή των μέτρων": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«και τώρα... τρέχουμε»! Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση έγινε δεκτό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή από την κυβέρνηση. Με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να έχει πέσει στις 154 έδρες, τις πλατείες γεμάτες και την τρόικα να έχει πάρει το «μέτρο» περιθώρια αποκλίσεων, καθυστερήσεων και αποτυχιών δεν υπάρχουν"..

* ΚΕΡΔΟΣ: "Με 155 «ναι» άνοιξε ο δρόμος για πέμπτη δόση και νέο δάνειο": Η εφημερίδα γράφει ότι "«διαβατήριο» για το νέο δάνειο και το νέο πακέτο στήριξης προς τη χώρα μας γίνεται η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, όπως προκύπτει και από τα πρώτα μηνύματα από τις Βρυξέλλες".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το ναι της Βουλής ανοίγει τη μάχη της υλοποίησης": Η εφημερίδα τονίζει ότι "το δύσκολο έργο της υλοποίησης των σκληρών μέτρων που ενσωματώνει το Μεσοπρόθεσμο που με 155 «ναι» ψηφίστηκε χθες υπό τις επιδοκιμασίες των Ευρωπαίων αξιωματούχων, αναλαμβάνει από σήμερα το οικονομικό επιτελείο και συνολικά η κυβέρνηση, μέσα από αντιδράσεις, κινδύνους, από καθυστερήσεις και αναβολές, αλλά και αβεβαιότητες ως προς την αποτελεσματικότητά του".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα