Fitch: Αυξημένος ο κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης στην ευρωζώνη

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011 17:20

Κυρίαρχο ζήτημα παραμένει σε διεθνές επίπεδο η δημοσιονομική κρίση που πλήττει την ευρωζώνη και η ανησυχία για πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας, υπογραμμίζει η Fitch στην μηνιαία έκθεση για τον Ιούνιο που αφορά στην αξιοπιστία των κρατών.

Η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας ενδέχεται να οδηγήσει σε τεράστια μεταβλητότητα στις αγορές, σε κλιμάκωση των πιέσεων στη χρηματοδότηση των κυβερνήσεων και των τραπεζών και σε διευρυμένη ανατιμολόγηση των πιστώσεων προς τα κράτη της ευρωζώνης. Ο κίνδυνος της εξάπλωσης της κρίσης σε άλλες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα και στο τραπεζικό τους σύστημα είναι αυξημένος, προειδοποιεί ο διεθνής οίκος αξιολόγησης.

Η επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα είναι απαραίτητη -αν και όχι αρκετή- για την αποτροπή του κινδύνου εκδήλωσης μια συστημικής κρίσης στην ευρωζώνη, αναφέρει η έκθεση. Μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος λιτότητας στο ελληνικό κοινοβούλιο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνεδριάσουν στις 3 Ιουλίου για να αποφασίσουν την παροχή πρόσθετης οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα