Σχεδόν αμετάβλητος ο χρυσός

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011 06:50

Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.499,09 δολ. η ουγγιά στις 0035 ώρα Γκρίνουϊτς, σημειώνοντας ελαφρά διαφοροποίηση σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Χωρίς σημαντική διαφοροποίηση διαπραγματεύθηκε σήμερα ο χρυσός, μετά την έγκριση των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα και την εξασφάλιση καταβολής της πέμπτης δόσης του δανείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.499,09 δολ. η ουγγιά στις 0035 ώρα Γκρίνουϊτς, σημειώνοντας ελαφρά διαφοροποίηση σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Τα αμερικανικά συμβόλαια του χρυσού υποχώρησαν 0,2% φθάνοντας στα 1.499,70 δολ. η ουγγιά.

Ο χρυσός είχε τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των πολύτιμων μετάλλων το δεύτερο τρίμηνο, κατά τη διάρκεια του οποίου τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής σημείωσαν τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από την οικονομική κρίση του 2008.

Χθες, η Federal Reserve των ΗΠΑ ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 600 δισ. δολ., το οποίο στήριξε το ράλι των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής που ξεκίνησε πέρυσι, καθώς οι επενδυτές είκασαν, ότι, η κεντρική τράπεζα ενδέχεται να λάβει και άλλα παρόμοια μέτρα.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα