Bloomberg: Εως 85 δισ. το νέο πακέτο βοήθειας

Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για Ελλάδα αύριο το απόγευμα
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011 15:13
UPD:15:24

Νέα χρηματοδότηση έως 85 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης εισφοράς από ιδιώτες επενδυτές, ενδέχεται να λάβει η Ελλάδα προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία, σύμφωνα με αξιωματούχο του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών τον οποίο επικαλείται το Bloomberg.

Ο Τόμας Γουίζερ, επικεφαλής του τμήματος οικονομικής πολιτικής και χρηματοοικονομικών αγορών του αυστριακού υπουργείου, δήλωσε αργά χθες από τη Βιέννη ότι τα κράτη της ευρωζώνης και οι ιδιώτες επενδυτές θα συνεισφέρουν το 70% της βοήθειας αυτής, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα προέλθει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα έχουν τηλεδιάσκεψη αύριο το βράδυ, αντί της συνάντησης που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή, προκειμένου να εγκρίνουν την εκταμίευση της πέμπτης δόσης των δανείων στην Ελλάδα.

«Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει πλέον επαρκής συναίνεση ώστε να μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του ελληνικού δανείου», δήλωσε στο Bloomberg ο επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα