Κρ. Νουαγιέ: Εμπιστοσύνη στις ικανότητες της Ελλάδας

Σάββατο, 02 Ιουλίου 2011 11:55
UPD:11:57

Την εμπιστοσύνη της Ευρώπης στις ικανότητες της Ελλάδας να εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα υπογραμμίζει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγιέ σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

«Η Ευρώπη πιστεύει ακράδαντα στις ικανότητες της Ελλάδας να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Οι τελευταίες εβδομάδες με την αποδοχή από το Κοινοβούλιο των μέτρων, είναι η απόδειξη», δηλώνει ο κ. Νουαγιέ.

Αναφερόμενος στις γαλλικές προτάσεις για τη μετακύλιση του ελληνικού χρέους, τονίζει ότι είναι πολύ καλές διότι, όπως λέει, μαζί με την κρατική χρηματοδότηση εξασφαλίζουν μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση της Ελλάδας και αποτελούν ισχυρή ένδειξη εμπιστοσύνης.

Ο γάλλος κεντρικός τραπεζίτης υπογραμμίζει πως θα είχε τρομερές συνέπειες και για την Ελλάδα και για την ευρωζώνη η έξοδος της χώρας από το ευρώ. Χαρακτηρίζει το χρέος ως σκληρό ναρκωτικό, από το οποίο πρέπει να απεξαρτηθεί η Ελλάδα, και σημειώνει πως οι ιδιωτικοποιήσεις θα μπορούσαν να φέρουν γρήγορα κεφάλαια στον κρατικό προϋπολογισμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα