Ανατίμηση του ευρώ

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 06:40

Στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός αναρριχήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου σήμερα στην Ασία, καθώς το Σάββατο το Eurogroup ενέκρινε την πέμπτη δόση στην Ελλάδα ύψους 12 δισ. ευρώ λέγοντας, ότι, οι λεπτομέρειες για το δεύτερο σκέλος της οικονομικής βοήθειας στην Αθήνα θα οριστικοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου. Αναμένεται η έγκριση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στις 8 Ιουλίου.

Το ευρώ προσφάτως διαμορφώθηκε στο 1,4572 δολ., διευρύνοντας την άνοδο 2,5% που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα, τη μεγαλύτερη αό τον Ιανουάριο.

Ο Dollar Index, ο οποίος δείχνει τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι του καλαθιού των έξι κυριότερων νομισμάτων, υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός φθάνοντας στα 74,111. Εναντι του γιέν, το δολάριο διαμορφώθηκε στα 80,78 από τα 81,26 που ήταν την εβδομάδα που πέρασε.

Το δολάριο της Αυστραλίας κινήθηκε ανοδικά μετά το ράλι του την περασμένη εβδομάδα κατά 2,8%, έχοντας την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Μάρτιο. Το νόμισμα αναρριχήθηκε στο 1,0790 δολ. ΗΠΑ και προσφάτως διαμορφώθηκε στο 1,0777.

Με την πρόβλεψη ότι η Reserve Bank of Australia πρόκειται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια την Τρίτη, όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στα στοιχεία συμπεριλαμβανομένων των λιανικών πωλήσεων και της ανεργίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα