Κέρδη 1% κατέγραψε ο Nikkei

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 12:05

Τις 10.000 μονάδες ξεπέρασε για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος έκλεισε τελικά στις 9.965,09 μονάδες ενισχυμένος κατά 1%.

Τις 10.000 μονάδες ξεπέρασε για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος έκλεισε τελικά στις 9.965,09 μονάδες ενισχυμένος κατά 1%. Στις 864,11 μονάδες διαμορφώθηκε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος κατέγραψε κέρδη 1,2%.

Σημαντικός παράγοντας της ανόδου στο Τόκιο ήταν η αγορά μετοχών από Ασιάτες επενδυτές, αν και αρκετοί traders εκτιμούν ότι η ανοδική αυτή τάση θα είναι βραχυπρόθεσμη, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις σταθερότητας προς το παρόν στις μεγαλύτερες οικονομίες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές του κλάδου των ακινήτων και του χρηματοοικονομικού τομέα, ενώ τους επενδυτές ενθάρρυναν και τα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, τα οποία ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

«Οι Ασιάτες επενδυτές οδήγησαν τον Nikkei πάνω από τις 10.000, ωστόσο, εάν το ράλι θα συνεχιστεί και για το υπόλοιπο της εβδομάδας είναι αμφίβολο», σχολιάζει ο Μακότο Ναγκαχόρι από την Instinet.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα