Γερμανία: Δεν υπάρχει τελικό μοντέλο για τη βοήθεια στην Ελλάδα

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 14:38
UPD:16:15

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με τα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επί ενός ξεκάθαρου και συγκεκριμένου μοντέλου όσον αφορά τη συνεισφορά των ιδιωτών στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Το ακριβές ποσό της συνεισφοράς (του ιδιωτικού τομέα) και το ακριβές μοντέλο που θα οδηγήσει στο ελάχιστο δυνατό μέγεθος των παρενεργειών παραμένει ανοικτό. Δεν έχουμε καθορίσει ακόμη μοντέλο», είπε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι οι ιδιωτικές τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες της Γερμανίας θα συνεισφέρουν 3,2 δισ. ευρώ στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, βάση του υφισταμένου γαλλικού μοντέλου με κάποιες παρεκκλίσεις.

Η συνεισφορά αυτή βασίζεται στην υπόθεση ότι οι οίκοι αξιολόγησης δεν θα θεωρήσουν τη μετακύλιση του χρέους από τις τράπεζες ως χρεοκοπία. Παρόλ' αυτά, η Standard & Poor's ανακοίνωσε σήμερα ότι η γαλλική πρόταση για μετακύλιση (rollover) του ελληνικού χρέους ενδέχεται να οδηγήσει σε επιλεκτική χρεοκοπία http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2007954 .

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα