Vivendi : Αμεση η ανάγκη πώλησης περιουσιακών στοιχείων

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2002 09:29

Η Deutsche Bank AG, η Credit Suisse Group και άλλες τράπεζες, οι οποίες δάνεισαν χρήματα στην Vivendi Universal S.A. πήραν την έγκριση να προχωρήσουν στην πώληση περιουσιακών στοιχείων της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας μέσων στον κόσμο, καθώς γίνεται μια προσπάθεια μείωσης του χρέους της.

Η Vivendi, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις, με τουλάχιστον επτά τράπεζες, αναφορικά με το δάνειο ύψους δύο δισ. ευρώ (δύο δισ. δολ.) το οποίο αναμένεται να εξασφαλίσει αυτόν τον μήνα. Χωρίς τα κεφάλαια αυτά, η Vivendi ενδέχεται να μείνει χωρίς ρευστό μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές. Τέσσερις από τις τράπεζες, έχουν επιλεγεί για να την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα, κύκλοι που πρόσκεινται σε αυτήν.

Η Deutsche Bank και η Societe Generale S.A. επελέγησαν να προχωρήσουν στην πώληση των τηλεοπτικών περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, αξίας περίπου τριών δισ. ευρώ. Η Credit Suisse και η Citigroup Inc. ορίστηκαν να βρουν αγοραστή για την εκδοτική Houghton Mifflin Co., των ΗΠΑ, ενώ η Credit Lyonnais S.A., είναι ο σύμβουλος πώλησης του τμήματος διδακτικών βιβλίων, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Liberation».

Ο εκπρόσωπος της Vivendi, Antoine Lefort, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις τράπεζες που επελέγησαν να προχωρήσουν στην πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Ο Chief Executive Officer (CEO) της Vivendi, Jean-Rene Fourtou, ο οποίος προσελήφθη στις 3 Ιουλίου, αντικαθιστώντας τον Jean-Marie Messier, σκοπεύει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 10 δισ. ευρώ τα ερχόμενα δύο χρόνια, προκειμένου να μειώσει το χρέος ύψους 19 δισ. ευρώ της εταιρείας.

Ο Messier, ο οποίος μετέτρεψε την από 149 ετών εταιρεία κοινής ωφελείας σε εταιρεία μέσων, ανταγωνίστρια της AOL Time Warner Inc., ενδέχεται να κατέβαλε στις τράπεζες συμβούλους το ποσόν των 400 εκατ. δολ. για τις αμοιβές τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα