Allianz: Σύσταση για συγκρατημένη τοποθέτηση σε μετοχές

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2011 15:20

Την υιοθέτηση μιας πιο συντηρητικής στάσης, με μικρή μείωση των τοποθετήσεων σε μετοχές υπέρ των τίτλων χρηματαγοράς, συστήνουν οι αναλυτές της Allianz, επισημαίνοντας ότι οι αγορές πιέζονται από την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και ειδικά στην Ελλάδα, καθώς επίσης και από την επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές, οι οποίες συνήθως θεωρούνται ως η κινητήρια δύναμη τόσο της παγκόσμιας οικονομίας όσο και των αγορών.

Στο τελευταίο Μηνιαίο Δελτίο Κεφαλαιαγορών του Ομίλου Allianz, με τίτλο «Capital Markets Monthly», το οποίο εκδίδει η Allianz Global Investors, επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω ανασταλτικοί παράγοντες δημιουργούν εκείνες συνθήκες ελαφριάς επιδείνωσης του λόγου αναλογίας κινδύνου/απόδοσης για τις μετοχές.

Ένας καινούργιος, αν και όχι πρωταγωνιστικός, παράγοντας κινδύνου είναι η επιβράδυνση στις αναδυόμενες οικονομίες, οι οποίες συνήθως θεωρούνται ως η ατμομηχανή της παγκόσμιας οικονομίας όσο και των αγορών. Απ’ ό,τι φαίνεται, οι επιπτώσεις των περιοριστικών νομισματικών πολιτικών σε πολλές από αυτές τις χώρες αρχίζουν να γίνονται εμφανείς. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να θεωρηθεί θετική, καθώς συμβάλλει στη συγκράτηση του πληθωρισμού.

Εντούτοις, οι ελκυστικές αποτιμήσεις των μετοχών συγκριτικά με τα ομόλογα, το ενδιαφέρον των κερδοσκόπων παγκοσμίως για τη δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων, η κυρίαρχη επιθυμία των επενδυτών να βρουν «καταφύγιο» για τα χρήματά τους, καθώς και ο κίνδυνος μεταστροφής της πορείας των επιτοκίων, εξακολουθούν να συντείνουν προς τη σύσταση διατήρησης ελαφρώς αυξημένων τοποθετήσεων σε μετοχές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα