Temasek: Πώληση μεριδίων σε κινεζικές τράπεζες

Αντλησε 3, 6 δισ. δολάρια
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2011 09:50
UPD:10:01

Ποσό ύψους 3,6 δισ. δολαρίων άντλησε η Temasek της Σιγκαπούρης από την πώληση μεριδίων της σε δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας.

Ποσό ύψους 3,6 δισ. δολαρίων άντλησε η Temasek της Σιγκαπούρης από την πώληση μεριδίων της σε δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας.

Η πώληση των ποσοστών στην Bank of China και την China Construction Bank άσκησε ισχυρές πιέσεις στις μετοχές των δύο κινεζικών τραπεζών στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με αποτέλεσμα να καταγράψουν απώλειες άνω του 3%.

Η κίνηση αυτή της Temasek είναι παρόμοια με την απόφαση που είχε πάρει στα τέλη του 2007 να πουλήσει ποσοστά της στις δύο τράπεζες, λίγες μόλις εβδομάδες προτού προχωρήσει στην εξαγορά μεγάλου ποσοστού στη Merrill Lynch.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Thomson Reuters, η Temasek κατείχε ποσοστό περίπου 7% στην China Construction Bank και η πώληση των 1,5 δισ. μετοχών αναμένεται να μειώσει το μερίδιό της στην τράπεζα σε λίγο πιο πάνω από 6%. Επίσης, μετά την πώληση 5,2 δισ. μετοχών της Bank of China, το ποσοστό της θα μειωθεί σε περίπου 6%.

Το επενδυτικό όχημα της Σιγκαπούρης έχει αυξήσει προσφάτως σημαντικά τα επίπεδα των διαθεσίμων του, μέσω κερδοφόρων αποχωρήσεων από επενδύσεις όπως η εταιρεία τροφίμων και αναψυκτικών Fraser & Neave.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα