ΕΕΤ: Στηρίζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2011 14:18
UPD:17:23

Τη διαβεβαίωση πως οι ελληνικές τράπεζες θα στηρίξουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τη διάσωση της χώρας έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Βασίλης Ράπανος.

Τη διαβεβαίωση πως οι ελληνικές τράπεζες θα στηρίξουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τη διάσωση της χώρας έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) Βασίλης Ράπανος.

«Θα στηρίξουμε το κράτος στη γιγάντια προσπάθεια να διασώσει τη χώρα και να τη θέσει σε πορεία ανάπτυξης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράπανος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Παρουσίαση του Συλλογικού Τόμου της ΕΕΤ με τίτλο «Η Διεθνής κρίση στην Ευρωζώνη και το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Αναφερόμενος στις συζητήσεις που γίνονται στο Παρίσι μεταξύ τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών για την συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων στο νέο πακέτο για την Ελλάδα, εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Θέλω να πιστεύω ότι οι διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή (για το σχέδιο μετακύλισης ομολόγων) θα έχουν θετικό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της ΕΕΤ και επικεφαλής οικονομικής αναλυτής της Eurobank, υπογράμμισε την ανάγκη για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

«Η Ελλάδα είναι σε μεταβατικό στάδιο. Είτε δεν κάνει τίποτα και παγιδεύεται σε μακρά περίοδο στασιμότητας με υψηλή ανεργία και συνεχώς μειούμενο επίπεδο διαβίωσης είτε χρησιμοποιεί το πρόγραμμα σταθεροποίησης για να διορθώσει τα δομικά προβλήματα της οικονομίας της, χωρίς όμως να αποφύγει την υψηλή ανεργία», παρατήρησε.

Εκτίμησε επίσης ότι όσο αυστηρότερη είναι η επίβλεψη του προγράμματος από ΕΕ και ΔΝΤ τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα