Πυρά από Κομισιόν κατά Moody's

Με αφορμή την υποβάθμιση της Πορτογαλίας
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2011 14:55
UPD:18:43

«Οι χθεσινές αποφάσεις ενός οίκου αξιολόγησης δεν είναι σαφείς. Μάλλον προσθέτουν ένα ακόμη στοιχείο αβεβαιότητας στην κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Την απόφαση της Moody's να υποβαθμίσει την Πορτογαλία επέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της «αμφισβητήσιμης συμπεριφοράς» των οίκων αξιολόγησης.

Η απόφαση αυτή του οίκου εντείνει την αβεβαιότητα για το χρέος της ευρωζώνης, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. «Οι χθεσινές αποφάσεις ενός οίκου αξιολόγησης δεν είναι σαφείς. Μάλλον προσθέτουν ένα ακόμη στοιχείο αβεβαιότητας στην κατάσταση», είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο Ζ.Μ. Μπαρόζο για την υποβάθμιση της Πορτογαλίας

Ο Ζ.Μ. Μπαρόζο για την υποβάθμιση της Πορτογαλίας

«Η χρονική στιγμή που επέλεξε η Moody's δεν εγείρει απλώς ερωτήματα, αλλά βασίζεται και σε απολύτως υποθετικά σενάρια δεν που δεν συμβαδίζουν καθόλου με την πραγματικότητα», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν.

Ο Αμαντέου Αλταφάζ έκανε λόγο για ένα «ατυχές γεγονός» που «εγείρει και πάλι το θέμα της καταλληλότητας της συμπεριφοράς των οίκων αξιολόγησης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα