Επιπρόσθετες αποφάσεις ζητεί από την Αθήνα το Βερολίνο

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2011 08:29

Στη σύγκλιση των απόψεών του με τον Έλληνα υπουργό ομόλογό του ως προς την ανάγκη άμεσης εφαρμογής των οικονομικών μέτρων «ώστε η Ελλάδα να επανέλθει σύντομα σε υγιή οικονομική κατάσταση», εστίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με δήλωσή του μετά από τη συνάντηση του με τον Ευ. Βενιζέλο.

Στη σύγκλιση των απόψεών του με τον Έλληνα υπουργό ομόλογό του ως προς την ανάγκη άμεσης εφαρμογής των οικονομικών μέτρων «ώστε η Ελλάδα να επανέλθει σύντομα σε υγιή οικονομική κατάσταση», εστίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με δήλωσή του μετά από τη συνάντηση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου οι δύο υπουργοί, κατά τη διάρκεια του χθεσινού κοινού δείπνου στο Βερολίνο, εκτιμούν ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας πρέπει να υποστηριχθεί ακόμη περισσότερο, εάν η χώρα επιθυμεί να ανακτήσει ισορροπημένο προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη γραπτή δήλωση του κ. Σόιμπλε, «πέρα από τη εφαρμογή των ειλημμένων οικονομικών μέτρων, πρέπει να παρθούν επιπρόσθετες αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας».

Αυτό, τονίζει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, δεν μπορεί να υλοποιηθεί παρά μόνο με ισχυρότερο ιδιωτικό τομέα και με ιδιωτικές επενδύσεις που θα οδηγήσουν σε επιτυχή ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα