Οι ιδιωτικοποιήσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Βενιζέλου - Τρισέ

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2011 10:13
UPD:14:37

Την Πέμπτη, ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον οποίο και συμφώνησαν στην ανάγκη άμεσης εφαρμογής των μέτρων που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο, με σκοπό την επιτάχυνση της οικονομικής ανόρθωσης της χώρας.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, είχε σήμερα το πρωί στην Φραγκφούρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Συζήτησαν το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το τραπεζικό σύστημα ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

Την Τετάρτη, ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον οποίο και συμφώνησαν στην ανάγκη άμεσης εφαρμογής των μέτρων που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο, με σκοπό την επιτάχυνση της οικονομικής ανόρθωσης της χώρας.

Η χθεσινή συνάντηση ήταν η πρώτη διμερής επαφή των δύο υπουργών, από την ημέρα που ο κ. Βενιζέλος ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ως ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τα τρέχοντα ευρωπαϊκά ζητήματα και κυρίως την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόοδο του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, εξήρε τις μεταρρυθμιστικές και οικονομικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και χαιρέτισε την έγκριση από την Βουλή, την περασμένη εβδομάδα, του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του εφαρμοστικού του νόμου.

Τονίστηκε ακόμη πως εκτός των μέτρων, είναι αναγκαία μια νέα ώθηση για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκε ότι η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και των ιδιωτικών επενδύσεων είναι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα να πετύχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς στο άμεσο και μακροπρόθεσμο διάστημα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στην πιθανή σύμπραξη γερμανικών επιχειρήσεων.

Νωρίτερα την Τετάρτη ο κ. Βενιζέλος είχε επαφές με εκπροσώπους της ομοσπονδίας γερμανικών βιομηχανιών (BDI), οι οποίοι και επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους να στηρίξουν την Ελλάδα στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει.

«Από την ανάπτυξη που επιθυμούν και σχεδιάζουν η ελληνική και η γερμανική κυβέρνηση, με συμμαχία της ελληνικής και της γερμανικής πλουτοκρατίας, αν γίνει και όταν γίνει, το όφελος για τους εργαζόμενους θα είναι μισθοί Κίνας και εργασιακές σχέσεις Αφρικής, ενώ για τη χώρα παραπέρα υπονόμευση των παραγωγικών της δυνατοτήτων», σχολίασε εν τω μεταξύ το ΚΚΕ με αφορμή τη συνάντηση των κ.κ. Βενιζέλου και Σόιμπλε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα