Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2011 10:13

Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι ακόλουθοι:

* ΕΞΠΡΕΣ: "Στο τραπέζι ευρωομόλογα και επαναγορά του χρέους": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εναλλακτικές προτάσεις σχετικά με τον τρόπο επίλυσης της ελληνικής κρίσης χρέους εξετάζουν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ιδιώτες πιστωτές".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βρόμικα παιχνίδια. Μαίνεται ο πόλεμος για το χρέος": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διαστάσεις ανοιχτής σύγκρουσης λαμβάνει η διαμάχη των θεσμικών οργάνων και των ηγετών της Ε.Ε. με τους οίκους αξιολόγησης, ειδικά μετά την αιφνιδιαστική υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας από τη Moody's".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Ομπρέλα προστασίας από τα πυρά των οίκων προτείνει ο Μπαρνιέ": Η εφημερίδα γράφει ότι "ανοιχτό πόλεμο ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και οίκων αξιολόγησης προκαλεί το σχέδιο μετακύλισης του ελληνικού χρέους, με παράπλευρο θύμα και την Πορτογαλία. Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Μισέλ Μπαρνιέ προειδοποίησε μάλιστα ότι η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει εκτός διαδικασίας πιστοληπτικής αξιολόγησης τις χώρες που υπάγονται σε προγράμματα διάσωσης".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στο τραπέζι πάλι το σχέδιο για έκδοση ευρωομολόγου": Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε ρήξη με τους οίκους αξιολόγησης βρίσκεται η Ευρωζώνη με αφορμή την υποβάθμιση της Πορτογαλίας κατά τέσσερις βαθμίδες από τον οίκο Moody's, ενώ στο «τραπέζι» βρίσκεται και η εισαγωγή των ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα