Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2002 07:02
UPD:07:05

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές μετά την κυβερνητική δήλωση ότι οι αδύναμες τράπεζες επιτρέπεται να χρεωκοπήσουν και δημοσίευμα σε εφημερίδα που εισηγείται στην Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει στην αγορά ομολόγων από τις τράπεζες, προκειμένου να τις βοηθήσει να στηρίξουν τους ισολογισμούς τους.

Τράπεζες όπως η Mizuho Holdings Inc., οδήγησαν την άνοδο. Οι εκθέσεις αυξάνουν τις ελπίδες για το ότι η κυβέρνηση, θα ανακοινώσει το αργότερο την επόμενη εβδομάδα, μέτρα τα οποία θα τονώσουν την οικονομία και θα περιορίσουν τις απώλειες που σημειώνουν οι τιμές των μετοχών, εκτιμά μερίδα επενδυτών.

«Εχουμε όλο και περισσότερες λεπτομέρειες, για το πότε η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το πακέτο των οικονομικών μέτρων, που θα τονώσουν την αγορά», ανέφερε ο Sadaharu Nagumo, ο οποίος διαχειρίζεται 168 εκατ. δολ. σε μετοχές στη Japan Investment Trust Management.

Η μετοχή της Toyota Motor Corp., κινήθηκε ανοδικά, καθώς η τρίτη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο δαπάνησε 141,1 δισ. γιέν (1,2 δισ. δολ.) για την επαναγορά μέρους των μετοχών της, σήμερα.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στις 9.417,24 μονάδες στις 11 π.μ. το πρωϊ στο Τόκυο. Ο Topix σημείωνε άνοδο 1,4%, φθάνοντας στις 920,35 μονάδες. Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ και οι αυτοκινητοβιομηχαίες, αποτελούσαν το 1/3 των συνολικών κερδών του δείκτη.

Στις άλλες περιφερειακές αγορές, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 1,4%, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνει η μετοχή της Kookmin Bank, καθώς η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα της χώρας προχωρά στην αγορά μετοχών της. Στην Ταϊβάν, ο TWSE κέρδιζε ποσοστό 1%. Η μετοχή της Quanta Computer Inc. οδηγούσε στην άνοδο, μετά την ανακοίνωση των πωλήσεών της τον Αύγουστο, οι οποίες αυξήθηκαν περισσότερο από 10% σε σύγκριση με τον Ιούλιο. Στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times, κέρδιζε ποσοστό 0,7%. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωνε η μετοχή της Neptune Orient Lines Ltd.

Ανοδικά κινούντο οι δείκτες στη Μαλαισία και την Κίνα. Στις Φιλιππίνες ο δείκτης υποχωρούσε, ενώ μικρή διαφοροποίηση εμφάνιζε ο δείκτης στη Ν. Ζηλανδία. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ινδία, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα