Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011 05:56
UPD:06:01

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τον περιφερειακό δείκτη να οδεύει προς τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, καθώς αυξήθηκε απροσδόκητα η ανεργία στις ΗΠΑ, σκιάζοντας την προοπτική για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και τα κέρδη τα Ασιατών εξαγωγέων.

Ο ΜSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,8% φθάνοντας στις 137,34 μονάδες στις 10:56 π.μ. στο Τόκιο, οδεύοντας να σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 27 Ιουνίου.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 0,4% και στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε 1,3% μετά την πτώση των αμερικανικών μετοχών στην Wall Street.

Στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές μετά τα στοιχεία που έδειξαν, ότι, η οικονομία των ΗΠΑ δημιούργησε μόλις 18.000 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, περιορίζοντας την αισιοδοξία εξόδου της οικονομίας από την ύφεση. Ειδικότερα, δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA) έκλεισε με απώλειες 62,29 μονάδων, ποσοστό 0,49%, φθάνοντας στις 12.657,20 μονάδες. Με απώλειες 9,42 μονάδων, ποσοστό 0,70%, έκλεισε ο δείκτης S&P 500 φθάνοντας στις 1.353,80 μονάδες. Στις 2.859,81 μονάδες, μετά από απώλειες 12,85 μονάδων, ποσοστό 0,45%, έκλεισε ο δείκτης Nasdaq.

Το Σάββατο στην Κίνα στοιχεία έδειξαν, ότι, ο ετήσιος πληθωρισμός επιταχύνθηκε, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών τον Ιούνιο, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να σημειώνει άνοδο 6,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Στις αγορές συναλλάγματος το ευρώ υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων πριν από τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση των Ευρωπαίων αξιωματούχων εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση χρέους επεκτείνεται στην Ιταλία, την τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ευρωζώνης.

Εκτακτη συνάντηση των κορυφαίων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει συγκαλέσει για σήμερα το πρωΐ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέϊ, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, με θέμα την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε πλέον των 3 δολ. για να διαμορφωθεί κάτω από τα 96 δολ. το βαρέλι, αποτέλεσμα των αδύναμων στοιχείων που επηρεάζουν αρνητικά την οικονομική προοπτική.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα