Θετικά αντέδρασε το ΧΑΑ στη συγχώνευση Εθνικής, Alpha Bank

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2001 07:15
UPD:07:16

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΕΤΙΚΗ ήταν η ανταπόκριση της αγοράς στην ανακοίνωση της συγχώνευσης Εθνικής και Alpha Bank, ενώ την ικανοποίησή της εξέφρασε και η πολιτική ηγεσία. Η Σοφοκλέους έκλεισε χθες με μεγάλη άνοδο 3,5% στις 2.554 μονάδες και με υψηλό όγκο συναλλαγών, που διαμορφώθηκε στα 100 δισ. δρχ.

Η συμφωνία ενεκρίθη ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών. Η διοίκηση της νέας τράπεζας, θα ασκείται από το διοικητικό συμβούλιο και εκτελεστική επιτροπή, των οποίων θα ηγούνται ο Θεόδωρος Καρατζάς, ως εκτελεστικός πρόεδρος και ο Γιάννης Κωστόπουλος, ως διοικητής. Η σχέση ανταλλαγής των μετοχών θα καθοριστεί με βάση τη χρηματιστηριακή αξία των δύο ιδρυμάτων.

Μέγα πολιτικό και οικονομικό γεγονός, χαρακτήρισε την εξέλιξη, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι δημιουργείται ένα συγκρότημα, που μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία στον διεθνή ανταγωνισμό για να διασφαλίσει την καλύτερη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Πρόσθεσε, ότι υπάρχει στήριξη για τέτοια εγχειρήματα, αλλά πρέπει να δοθεί βάρος στην απασχόληση, στη διατήρηση και την αύξηση των θέσεων εργασίας.

«Δεν δημιουργείται μονοπώλιο, διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και τα ασφαλιστικά δικαιώματα», διαβεβαίσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης.

«Είναι ένα μεγάλο βήμα, που θα βοηθήσει στην πορεία ανάπτυξης και θα ενισχύσει την οικονομία», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος.

Τη συμφωνία χαιρέτισε και η ηγεσία του ΣΕΒ, κάνοντας λόγο για δυναμικό ξεκίνημα για την εδραίωση των ελληνικών επιχειρήσεων, στη διεθνή αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα