Απώλειες 0,7% κατέγραψε ο Nikkei

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011 13:53

Πιο κοντά στο ψυχολογικό φράγμα των 10.000 μονάδων βρέθηκε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,7% υποχωρώντας στις 10.069,53 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε απώλειες 0,5% και έκλεισε στις 870,16 μονάδες.

Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση αρνητικού κλίματος έπαιξε η δημοσιοποίηση απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ και την Κίνα, τα οποία αποθάρρυναν τους επενδυτές από τη λήψη μεγάλων θέσεων έναντι αμερικανικών μετοχών.

Πρωτοπόρος στην πτώση ήταν ο κλάδος των χρηματοοικονομικών εταιρειών εν όψει της έκτακτης συνεδρίασης σήμερα των αξιωματούχων της ευρωζώνης λόγω των εντεινόμενων ανησυχιών για εξάπλωση της κρίσης στην Ιταλία.

«Πολλοί εξακολουθούν να αναμένουν ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα για τις ΗΠΑ, παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση λόγω της αναδιάρθρωσης των αμερικανικών εταιρειών που προσπαθούν να τονώσουν την κερδοφορία τους χωρίς να προσλαμβάνουν νέο προσωπικό», σχολιάζει στο Reuters ο Γιούκι Σακουράι από τη Fukoku Capital Management στο Τόκιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα