DaimlerChrysler AG : Αύξηση των κερδών το 2002 λόγω μείωσης του κόστους

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2002 11:53

Η DaimlerChrysler AG - η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής επαγγελματικών αυτοκινήτων στον κόσμο - ανακοίνωσε ότι φέτος τα καθαρά της κέρδη από το τμήμα κατασκευής λεωφορείων και φορτηγών θα αυξηθούν, μετά τη μείωση του κόστους λειτουργίας, στην οποία προχώρησε, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων θα υπερβούν τα 51 εκατ. ευρώ (50 εκατ. δολ.) που είχε εμφανίσει πέρυσι, ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος φορτηγών της εταιρείας, Eckhard Cordes, σε ομιλία του στο διεθνές σαλόνι φορτηγών αυτοκινήτων στο Αννόβερο της Γερμανίας. Οι πωλήσεις το οκτάμηνο του 2002, υποχώρησαν κατά 4,6%, φθάνοτας στις 312.000 αυτοκίνητα.

Οι πωλήσεις επαγγελματικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, μειώθηκαν φέτος, καθώς οι εταιρείες μεταφορών περιμένουν την οικονομική ανάκαμψη, η οποία θα τονώσει τη ζήτηση, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν στην ανανέωση του στόλου τους. Οι σουηδικές ανταγωνίστριες της DaimlerChrysler, Volvo AB και Scania AB, έχουν ανακοινώσει ότι δεν περιμένουν την αύξηση της ζήτησης να έρθει πριν από το επόμενο έτος.

Οι μετοχές της εταιρείας κέρδιζαν 2,08 ευρώ, ποσοστό 5%, φθάνοντας στα 44,08 ευρώ και διαπραγματεύθηκαν στα 43,90 ευρώ στις 10:26' π.μ. στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Συνολικά έχασαν ποσοστό 9% κατά το τρέχον έτος.

Στα άμεσα σχέδιά της, περιλαμβάνεται η επέκτασή της στην Κορέα, την Ιαπωνία και την Κίνα, χώρες οι οποίες σε 10 χρόνια θα αποτελούν περίπου το 75% του συνόλου της ασιατικής αγοράς, είπε ο Corbes, συμπληρώνοντας : «Η Ασία είναι το μέρος για εκείνους που θέλουν να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη της αγοράς».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα