Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011 09:40

Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι ακόλουθοι:

* ΕΞΠΡΕΣ: "Μαραθώνια... συνεδρίαση για το 2ο πακέτο στήριξης": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με στόχο να σταλεί ένα σαφές μήνυμα προς τις αγορές, παρά το γεγονός ότι στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup δεν ελήφθη συγκεκριμένη απόφαση για τους όρους του 2ου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζ.Κ. Γιούνκερ δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ότι έγιναν σημαντικά βήματα προόδου".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Θρίλερ στο Eurogroup. Ολονύκτιες διαβουλεύσεις για το χρέος": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ολονύκτιο θρίλερ στις Βρυξέλλες με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να δυσκολεύονται να βρουν, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, κοινά αποδεκτή λύση - διέξοδο στην εντεινόμενη κρίση χρέους, η οποία απειλεί πλέον να εξελιχθεί σε συστηματική".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Εκτροχιάστηκε πάλι ο προϋπολογισμός": Η εφημερίδα γράφει ότι "στα 4,5 δισ. ευρώ (!) εκτοξεύθηκε η απόκλιση του προϋπολογισμού το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθιστώντας σενάριο επιστημονικής φαντασίας κάθε σκέψη για ορθή εκτέλεσή του".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την τύχη της Ευρωζώνης": Η εφημερίδα τονίζει ότι "έκδηλη ήταν η ανησυχία των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης στη χθεσινοβραδινή μαραθώνια συνεδρίαση, για τυχόν επέκταση της κρίσης στην Ιταλία ή σε άλλες χώρες με οδυνηρές συνέπειες για ολόκληρη την Ευρώπη".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα