Διαβεβαιώσεις Θαπατέρο για το ισπανικό χρέος

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011 18:15

Το σχέδιο χρηματοδότησης του χρέους είναι πλήρως εγγυημένο, διαβεβαίωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, με αφορμή τη νευρικότητα που παρουσιάζεται και πάλι στις αγορές, εν μέσω ανησυχιών για εξάπλωση της κρίσης χρέους της Ευρώπης.

Αν και παραδέχθηκε πως στοιχίζει ακριβότερα στην ισπανική οικονομία να αυτοχρηματοδοτηθεί, λόγω αύξησης των επιτοκίων των ισπανικών ομολόγων τις τελευταίες ημέρες, άφησε να εννοηθεί πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να χρειαστεί διάσωση η χώρα.

Ο Θαπατέρο επέκρινε τη νευρικότητα των αγορών αποδίδοντάς την στις συζητήσεις για το νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα: «Η συζήτηση δεν ξεκίνησε σωστά και δεν έχει τελειώσει» σημείωσε.

«Το είπα τη στιγμή (που ξεκίνησε η συζήτηση), έδειξα τη διαφωνία μου επειδή όταν κάνουμε μια πρόταση, πρώτον πρέπει να είναι συγκεκριμένη αφού αφορά τους ιδιώτες επενδυτές και τα συμφέροντά τους και δεύτερον πρέπει να εκτιμούμε τις συνέπειες αυτής της πρότασης» ανέφερε ο Θαπατέρο μετά τη συνάντηση που είχε στη Μαδρίτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

Ο τελευταίος, αναφερόμενος στην πτώση του ευρώ σε σύγκριση με το δολάριο, επισήμανε ότι το ευρώ είναι «σταθερό και υγιές νόμισμα», που σε σχέση με άλλα νομίσματα έχει «σταθερές βάσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα