Επενδυτική απραξία στο ΧΑΑ

Οριακή πτώση με ισχνό τζίρο
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2002 17:00

ΑΔΥΝΑΜΗ να επωφεληθεί από τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στις διεθνείς αγορές εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά η Σοφοκλέους.

Το γεγονός αυτό ενισχύει την άποψη ότι εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να «περάσουν» τις ξένες τάσεις στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι κυρίως οι ξένοι θεσμικοί, η δραστηριότητα των οποίων αυτή τη χρονική περίοδο δεν είναι κυρίαρχη.

Παράλληλα, αναδεικνύει τις εγγενείς αδυναμίες της Σοφοκλέους, οι οποίες το τελευταίο διάστημα τίθενται στο περιθώριο και επισκιάζονται από τη συνήθη αποπροσανατολιστική δικαιολογία ότι για την εκάστοτε υποχώρηση του γενικού δείκτη ευθύνεται το δυσμενές κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,03% και διαμορφώθηκε στις 2.036,26 μονάδες. Ενοδσυνεδριακά κινήθηκε ανάμεσα στις 2.027,72 και τις 2.068,55 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε μόλις τα 46,10 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων 3,2 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές, κυρίως στη μετοχή του ΟΤΕ.

Από τις 357 μετοχές που διακινήθηκαν, 130 σημείωσαν άνοδο, 164 υποχώρησαν και 63 παρέμειναν αμετάβλητες.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των επιμέρους δεικτών, τη μεγαλύτερη άνοδο (1,81%) σημείωσε ο δείκτης μη μεταλλικών ορυκτών, ενώ τη σημαντικότερη πτώση (1,94%) ο δείκτης ειδών και λύσεων πληροφορικής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα