Eπισκόπηση οικονομιικού Τύπου

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 09:41

Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων του σημερινού οικονομικού Τύπου, είναι οι ακόλουθοι:

* ΕΞΠΡΕΣ: "Μη βιώσιμο το χρέος χωρίς μεταρρυθμίσεις": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υπέρ της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο στήριξης, την οποία χαρακτηρίζει ενδεδειγμένη, τάσσεται το ΔΝΤ στην 4η έκθεση αξιολόγησης της Ελλάδας, πιέζοντας παράλληλα την ευρωζώνη να καταλήξει άμεση σε αποφάσεις. Το Ταμείο θέτει ωστόσο θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, χωρίς να αποκλείει ακόμα και το ενδεχόμενο επιλεκτικής χρεοκοπίας".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Ζυγίζουν» τη λύση για επιλεκτική χρεοκοπία": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα πράγματα στην οικονομία μεταβάλλονται με τρομερή ταχύτητα. Τρανή απόδειξη η «επιλεκτική χρεοκοπία» για την ελληνική οικονομία".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Διπλωματικό θρίλερ για τη σωτηρία του ευρώ": Η εφημερίδα γράφει ότι "σε διπλωματικό-οικονομικό θρίλερ εξελίσσεται η σύγκληση ή όχι της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, με όλα τα σενάρια να παραμένουν ανοιχτά".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το ΔΝΤ θα χρηματοδοτήσει και το νέο πακέτο στήριξης": Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε συνέντευξή του, που έδωσε από την έδρα του Ταμείου στην Ουάσιγκτον ο επικεφαλής της ομάδας του Ταμείου για την Ελλάδα, Πολ Τόμσεν αποκάλυψε ότι «ανεξάρτητα από την εμπλοκή ιδιωτών το Ταμείο είναι πρόθυμο και μπορεί να συμμετάσχει και σε ένα δεύτερο χρηματοδοτικό πακέτο για την Ελλάδα»".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα